Fakta

  • Född: 1978
  • Uppväxtort: Torö, Nynäshamn
  • Boendeort: Bagarmossen, Stockholm
  • Familj: Sambo, två barn och en katt.
  • Intressen: Musik, konst, cykling, skid- och skridskoåkning, kajak, båtliv, skärgården, skogen, staden m.m.I mitt nuvarande arbete har jag en bred roll som industridesigner som även innefattar roller som produktutvecklare, och projektledare. Jag är också företagets miljöansvarige, där jag ansvarar för miljöbedömningar. Där arbetar jag främst med produkter och byggsystem för offentliga miljöer. Mina huvudsakliga uppgifter innebär implementering av nya produkter, rita och utveckla produkter, speciallösningar samt vidareutveckling befintliga produkter och system. Jag ansvarar för att ta fram kompletta ritningsunderlag.

 

Genom nära kontakt med kunder och direktkontakt med tillverkningsindustrin når vi hög kontroll och kvalitet på produkt och produktion. I och med att vi jobbar med många olika material har jag goda materialkunskaper samt god kunskap i produktionsmetoder av dessa.

 

Mina främsta dagliga arbetsverktyg är förutom CAD-system som Solid Works (huvudsakliga plattformen),  Rhinoceros samt Photoshop, Illustrator och Indesign. Genom samarbete med grafiska designers samt de grafiska delarna som ingick i min utbildning har jag även goda grundläggande kunskaper inom grafisk design.

 

Som produktutvecklare och designer fäster jag stor vikt i att ta vara på och få ut det bästa av de kreativa processerna. Jag har en stark vilja att skapa, lösa problem, förbättra och utveckla idéer. Samarbetet inom företaget och med andra discipliner utanför, öppna sinnen, arbetsklimat och kollegor är viktiga faktorer för att kunna få ut maximalt av mina och mina arbetskamraters förmågor anser jag.

 

Som person är jag positiv och uppfinningsrik med en stor bredd i mina intressen och kunskaper. Noggrann, analytisk och formkänslig med sinne för detaljer är ord beskriver mig bra. Jag har ett stort tekniskt intresse, en problemlösare med god insikt i konstruktion, material och mekanik.

 

CV.

Arbete


2006- Nola Industrier AB

Industridesigner


2000-2001 Ergonomidesign

Ettårig designpraktik


2006-2006 Konstnärligt utvecklingsarbete, projekt Cesia, ht-06.

Assistent
Utbildning


2004-2006 Konstfack, Industridesign

Magisterexamen


2001-2004 Konstfack, Industridesign

Kandidatexamen


1999-2000 Nyckelviksskolan

Trälinjen


1999-1999 Konstskolan Basis

Måleri, skulptur – våren 1999


1998-1998 Folkuniversitetet – hösten 1998

Måleri, skulptur, teckning, grafik


1994 – 1997 Nynäshamns Gymnasium, Estetiska programmet Konst och Form

Måleri, skulptur, teckning, grafik, fotografi, film


1985-1994 Grundskola

Torö, årskurs 1-6.
Huvudsakliga datorkunskaper


2D

Adobe Photoshop

Adobe Illustrator

Adobe Indesign


3D

Solidworks

Rhinoceros

Alias Studio Tools

Keyshot


Övrigt

Microsoft Office
Språk

Svenska

Engelska
Körkort.

Behörighet: A och B